2. april 2009

Hvilken søkemotor ruler? MS Livesearch vs. Google

Mange har vært skeptiske til Google og deres innflytelse. Det går imidlertid en grense et sted. Hvor vanskelig er man villig til å gjøre det for seg selv for å ikke "bli sett" av Google (les storebror ser deg)? Og kan man drive en utvikling innen søkefunksjonalitet uten å gå opp veien Google har gjort?

Les også: Google vet hva vi lurer på

Jeg mener helt klart at Google har gjort som andre før dem. Tatt en ny retning og blitt den innovative parten, som folk slutter seg til fordi de leverer den beste tjenesten. Jeg gjør søkene mine i Google. Elevene har for lengst skjønt at raskeste vei til riktige treff er Google. Mens voksne tenker mapper og sortering, tenker "digital natives" tagging og samme informasjon på flere steder samtidig.

Les også: Live fra Googles pressekonferanse (Søkeåret 2008)

Din side har i dag en interessant artikkel på nett om søk. Kanskje skal ikke lærere fokusere enormt på hvordan man skal søke og innsnevre søk. Google har begynt å gjøre den jobben, og de klarer det tilsynelatende bra. Til og med om man forkorter eller skriver feil. Det kan synes som Google har et massivt forsprang på Microsoft. De leder 4-0 som det skrives på dinside.no.

Se en video under av årets professor 2008 i USA, Michael Wesch, om web 2.0, kategorisering og søk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar