23. februar 2009

Hvor går grensen?

Internett og nettsamfunn er sterke medier. Unge mennesker som er enige kan klumpe seg sammen i sin egen lille verden. Der kan de innbille seg at de trenger å bli tynnere, eller at en anorektisk livsstil er sunn. Hvor går grensen for om slike grupperinger bør forbys eller tillates?

Hør ei reflektert ung jente snakke slankepress og sine erfaringer med gruppen Thinspiration på Facebook, og andre internetbaserte grupper som Pro-ana og Pro-mia som promoterer en anorektisk livsstil. Thinspiration oppfordrer unge jenter til å slanke seg gjennom å promotere bilder av anoneretiske jenter som forbilder for hvor "flott" man kan bli.


THINSPIRATION

Filmsnutten er hentet fra http://www.truetube.co.uk/, som er et nettsted som promoterer videosnutter som egner seg til å se gjennom og diskutere etterpå, for eksempel i ungdomsskoler der engelsk ikke trenger å være en hindring. siden er vel verdt å besøke. På siden finner man drøssevis med filmsnutter som er kategorisert på temaer som kropp & helse, kjærlighet & sex, religion & etikk ...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar