23. februar 2009

Bygge og/el.innrede hus i 3D

The Sims2
Hjemme sitter småjentene og bygger og innreder hus i The Sims2, men diverse utvidelsespakker som IKEA-stæsj bl.a. Det er fasinerende å se små hender mestre 3 dimensjonal håndtering av digitale medier uten problemer, samtidig som de passer på alle Sim'ene som trenger omsorg, må på do, bør ta seg en dusj osv. Dette er å "leke med dukker", men bare mye mer avansert enn det mor i sin tid gjorde.

Google Sketch Up
De som har hengt med i utviklingen har fått med seg at Google har blitt en stor aktør, som tilbyr spennende programvare gratis til privat bruk. Google Earth har gått sin seiersgang og har blitt utfylt av Google Maps for den som ikke kan/vil installere. I Earth ser man flere bygninger og strukturer som er laget i Google Sketch Up. Gratisprogrammet har uendelig mange muligheter, men har ikke blitt en slager i skolen ennå, så vidt jeg kan bedømme. Likevel et program med eventyrlige muligheter.

Googles egen YouTube kanal for opplæring i SketchUp

Sweethome
I dag leser jeg om nok en fasinerende programvare for 3D-modellering og innredning av hus. Gratis, men også Open Source denne ganger, for de som er opptatt av dette. Dette betyr blant annet at du ikke må betale for utvidete muligheter eller binde deg til en spesiell platform el.l. Har man tid er dette spennende tenker jeg, kanskje spesielt fordi vi skal jobbe med denne typen oppgaver iht. læringsmål i Kunnskapsløftet. Uten Sim'er å passe på passer programmer som Sketch Up og Sweethome inn og kan være brukbare.

Laste ned Sweethome




Sweet Home 3D tutorial
by SweetHome3D




Eksempler på læringsmål i Kunnskapsløftet innen arkitektur:

4. trinn:





10. trinn:

1 kommentar:

  1. Anonym5.3.09

    Hei! Å leke seg med boligplanleggere er kjempemoro og du har gjort god research på markedet. Vi i hjem.no har også lansert vår versjon nå, som vi synes er kjempefin! Du kan jo tat en titt på http://www.hjem.no/boligplanlegger.no/ :-)

    SvarSlett