26. februar 2009

Store norske leksikon til folket


For en tid tilbake ble det spekulert i om staten ville gå inn og frikjøpe Store norske leksikon, men ryktet levde uten at noe skjedde. Forlagsbransjen presses hardt av mulighetene nettet har å by på. I dette tilfellet flyttet brukerne seg i stor grad over til wikipedia. Tanken bak er jo genial nok: Ingen (les fagperson) vet mer enn alle!

Med wikipedia fikk alle som ville være deltagere muligheten til å bidra og man har sett flere og flere artikler som viser til at Wikipedia har vist seg å være like oppdatert og omfangsrikt - om ikke bedre - en tradisjonelle leksikon fra forlagene. Kunnskapsforlaget har nok merket presset og i dag leser jeg at http://www.snl.no/ er frigitt.

Man trenger ikke brukernavn og passord lenger, det er gratis, kvalitetssikret, men har fått reklame på sidene. Ønsker man å bidra kan man registrere seg og bli fagansvarlig. Man ivaretar altså kvaliteten ved å merke sider med gult om de ikke er gjennomgått av en fagansvarlig, mens en grønn knapp synliggjør at en fagansvarlig har gjennomgått informasjonen.

Kunnskapsforlaget opplyser at de jobber med en reklamefri skoleportal som bl.a. vil gi direkte lenking til læreplanmål.

Les om saken i Aftenposten el. på Dinside.no

Det var en gang...

Store Norske eller Wikipedia?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar